top of page

Estratègies

Qüestions pràctiques per implementar DC amb èxit

Aquí podeu trobar estratègies i qüestions pràctiques  per implementar la DC de manera eficient, reflexiva i inclusiva.

Enregistrament de la DC

L’enregistrament d’una escena on es du a terme DC i d’una sessió on hi hagi tan sols una docent, entre altres situacions d’aula.

D’aquesta manera, es poden visualitzar les diferents escenes i l’equip docent pot reflexionar sobre la gestió d’aula per plantejar-hi propostes de millora i tenir evidències de la manera més adequada per conduir el grup i afavorir el seu aprenentatge.  

De Miquel et al. (2014).

Estratègies generals  de Murawski i Dieker (2008)

Es distribueixen en tres moments: abans d’implementar la DC, durant la seva implementació o bé, després.

Van acompanyades de preguntes que us podeu fer a vosaltres mateixes o a les persones del voltant. Aquesta reflexió us ajudarà en la posada en pràctica i en la millora de la DC per aconseguir l’èxit d’aprenentatge dels infants i de vosaltres mateixes.

Si voleu ampliar el contingut, cliqueu en aquest enllaç per accedir a l’article complet.

Indicacions per dissenyar les activitats

Es tracta d’un conjunt d’indicacions que les docents podeu tenir en compte a l’hora de dissenyar les propostes d’aula i treure profit del suport docent que rebeu.

Huguet (2006)

Huguet, T. (2006). Aprendre junts a l’aula : una proposta inclusiva / Teresa Huguet i Comelles. Graó.

Miquel, E., Sabaté, B., & Morón, M. (2014). La docencia compartida, un recurs per afavorir bones practiques inclusive. Barcelona Inclusiva 2014. International Congress.

Murawski, W.W. and Dieker, L. (2008). 50 Ways to Keep your Co-Teacher. Strategies for Before, During, and After Co-Teaching. Teaching Exceptional Children, 40 (4), 40-48.

XTEC – Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. (s.d). Disseny Universal per a l’Aprennetatge. Gencat. http://xtec.gencat.cat/ca/curriculum/diversitat-i-inclusio/projectes-educatius-inclusius/disseny-universal-per-a-laprenentatge/

bottom of page